Passion Zevenbergen imponeert honderden

ZEVENBERGEN – De Passion van Zevenbergen met een kruistocht die startte bij de Westhoek, heeft veel indruk gemaakt op de aanwezigen. Het moderne Paasverhaal omlijst met Nederpop en uitgevoerd in de Bartholomeus Kerk trok zondagavond ruim 700 belangstellenden. Het ontstaan van het project van de gezamenlijke Markt kerken dateert alweer van 2 jaar geleden. Toen hadden Anneke Wijne en Jacqueline de Regt van de Immanuel Parochie het idee om samen met de gezamenlijke kerken het lijdensverhaal op te voeren. Leden van de Nederlandse Hervormde kerk en Gereformeerde kerk reageerden enthousiast en sloten zich aan.

Eigen Zevenbergse wijze

Daar waar het verhaal van Jezus vaak verteld is – en inmiddels al flink wat jaren op witte donderdag op tv te zien is – is dankzij een grote enthousiaste groep deelnemers het op een geheel eigen Zevenbergse wijze neergezet. Bij de Westhoek hadden ruim 150 mensen zich verzameld. Het – door leerlingen van het Marklandcollege gemaakte kruis, met ‘glas en lood’ afbeeldingen ging voorop, waarna de stoet richting de RK kerk ging. Voor de gelegenheid waren zelfs de kaarsen in de grote kroonluchters aangestoken. Nadat het kruis was binnengedragen loodste verteller Ton Santbergen het publiek door het lijdensverhaal heen, waarbij vergelijkingen met het heden regelmatig langs kwamen. Marcel Otterspeer zorgde met livebeelden, geprojecteerd op een groot scherm dat iedereen alles goed kon volgen. Het projectorkest onder leiding van Casper Versluis zorgde samen met het 100 koppen tellende koor dat samengesteld is uit diverse koren uit Zevenbergen en Zevenbergschenhoek er mede voor dat de solisten konden schitteren. Hoewel je door het noemen van de hoofdrolspelers je eigenlijk de rest tekort doet, dient gemeld te worden dat Kim de Looper in haar rol als Maria imponeerde, met onder andere ‘geef mij je angst’ en ‘zeg dat het niet zo is’.

Duet

Ook het duet ‘Stil in mij ‘ tussen Jezus, gespeeld door Andor Cossee en Judas, vertolkt door Jordy Marijnissen bezorgde menigeen kippenvel. Toen Pilatus – gespeeld door Jan Wevers – het vonnis over Jezus afriep door het volk te laten beslissen, leefde de kerk mee. Haat en geweld, onverdraagzaamheid en intolerantie van toen zijn ook vandaag de dag nog steeds om ons heen. Na afloop straalden de deelnemers en namen zij het langdurige applaus en de vele complimenten dankbaar in ontvangst. Dit vraagt om een vervolg.

Een gedachte over “Passion Zevenbergen imponeert honderden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *