de Voortgang van onze Passion

Modern Paasverhaal omlijst met Nederpop. Uitgevoerd in de Bartholomeus Kerk in Zevenbergen op zondagavond 14 april 2019. Het verhaal van Jezus is al vele malen verteld, vele malen opgevoerd. Het publiek zal worden verrast door deze eigentijdse uitvoering.

Bijna een jaar geleden is het idee opgekomen om de Passion van Zevenbergen uit te voeren in de Bartholomeus Kerk in Zevenbergen. De enthousiaste werkgroep is al geruime tijd bezig met de voorbereidingen om een mooie productie neer te zetten. Met voldoende financiële middelen kan de uitvoering ook gespeeld gaan worden.

De regisseur heeft het hele script herschreven in een eigentijdse uitvoering. De verteller neemt je mee in de laatste levensdagen van Jezus. Verrassende aspecten en nieuwe technieken worden erbij gehaald, zoals het gebruik van steiger-decor voor spelers tussen het publiek, het vertonen van beelden die vooraf zijn opgenomen en van de beelden tijdens de uitvoering. Het hele spel is Nederlandstalig, zo ook de zang, welke speciaal op tekst hiervoor zijn uitgezocht. Solozang door de hoofdrolspelers. De arrangementen worden gespeeld door een speciaal samengesteld orkest met combo. Om nog meer zangeffect in de kerk te krijgen wordt aan verschillende koren uit Zevenbergen en Zevenbergschen Hoek medewerking gevraagd.

Voorafgaand is er een kruistocht welke start bij de Westhoek. Deze gaat via de Zuidhaven door de Stationsstraat langs de kerken, via de Kasteeltuin en de 7-Schakels naar de Bartholomeus Kerk. Het verlichte kruis dat mee gedragen wordt, wordt gemaakt door leerlingen van Markland College Zevenbergen.

Het geheel zal maximaal 1,5 uur duren waarna er in dezelfde kerk gelegenheid is voor iedereen om nog een drankje te nemen.

DATUM & LOKATIE Uitvoering in de Bartholomeus Kerk te Zevenbergen. Zondagavond 14 april Aanvang : 19 uur. Gratis toegang.

   

Een gedachte over “de Voortgang van onze Passion

  1. Voor ieder die zich heeft ingespannen om dit in Zevenbergen te laten plaatsvinden: heel veel dank; voor herhaling vatbaar !!
    Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *